Anunţuri

INVITAŢIE SEMINAR

Direcția de Asistență și Protecție Socială Tulcea organizează prin Proiectul Centru Multifuncțional Sofia din cadrul Programului RO10 “Copii şi tineri în situaţii de risc şi iniţiative locale şi regionale pentru reducerea inegalităţilor naţionale şi promovarea incluziunii sociale" (CORAI), finanțat prin Mecanismul Financiar al Spațiului Economic European 2009-2014, pe parcursul a două zile  un seminar în care vor fi furnizate informații avizate cu privire la relația adult – copil, element cheie în dezvoltarea și formarea acestuia ca viitor adult.

Prin organizarea seminarul ne propunem să venim în  sprijinul adultilor pentru a-i ajuta să înțeleagă mai bine nevoile copiilor și să dezvolte o relatie de atasament sigur cu acestia, intr-o forma usor de asimilat și într-un context suportiv.

         Este nevoie permanent de acțiune, de interacțiune, de adaptare, de schimbare și de disponibilitate către dialog între adult si copil.

         Evenimentul  se va desfășura  în zilele de 24 și 25 octombrie 2016 începând cu ora 9,30 la Sala de Conferințe a Hotelului Delta 4*.

Vă așteptăm!

 

________________________________________________

 

I N V I T A Ț I E - deschiderea oficială a Centrului Multifuncțional SOFIA - 4 aprilie 2016, ora 11,00

Unitatea Administrativ Teritorială – Municipiul Tulcea împreună cu Direcția de Asistență și Protecție Socială au plăcerea de a vă invita să participați la deschiderea oficială a Centrului Multifuncțional SOFIA care va avea loc luni, 4 aprilie 2016, ora 11,00 la sediul de pe strada Victoriei nr. 101.

Prin deschiderea acestui nou centru 150 de copii aflați în situație de dificultate vor beneficia de servicii integrate acordate în mod planificat și organizat atât în cadrul centrului, cât și în comunitate și familie, servicii ce vor aborda familia în integralitatea ei (părinți/reprezentanți legali/copil).

Înființarea acestui centru oferă oportunitatea implementării unui model de incluziune socială multietnic prin identificarea și respectarea valorilor și culturii multietnice.

Vă așteptăm să fiți alături de noi la acest eveniment!

publicat: 31 martie 2016

____________________________

 

 

CONFERINŢA DE PROGRES PRIVIND IMPLEMENTAREA PROIECTULUI CENTRU MULTIFUNCȚIONAL SOFIA 

   Unitatea Administrativ Teritorială – Municipiul Tulcea în parteneriat cu Direcția de Asistență și Protecție Socială Tulcea vă invită la Conferinţa de progres privind implementarea proiectului Centru Multifuncțional SOFIA, ce va avea loc vineri 25 martie 2016, începând cu ora 10.00, în Sala de Conferințe din cadrul Hotelului Delta 4*, str. Isaccei nr. 2 Tulcea.

   Proiectul este finanțat cu sprijinul financiar al Programului RO10- “Copii şi tineri în situaţii de risc şi iniţiative locale şi regionale pentru reducerea inegalităţilor naţionale şi promovarea incluziunii sociale" (CORAI), program finanțat de Granturile SEE 2009-2014 și administrat de Fondul Român de Dezvoltare Socială și se adresează copiilor aflați în situații de risc, părinților sau oricăror membri ai familiilor copiilor, tinerilor adoloscenți.

   În cadrul conferinţei va fi prezentat stadiul implementării proiectului Centru Multifuncțional Sofia, finanțat prin Mecanismul Spațiului Economic European SEE 2009-2014, dar și oportunităţile oferite beneficiarilor - copii cu vârsta între 6 – 16 ani ce provin din familii defavorizate și părințiilor acestora, precum și tinerilor – viitori părinți .

   La conferință vor fi invitați reprezentanți ai Colegiului Național al Asistenților Sociali din România, serviciilor publice de asistență socială din municipiu și județ, cadre didactice, reprezentanți ai beneficiarilor, instituțiilor/autorităților publice, ONG-urilor, mass - media.

publicat: 24 martie 2016

____________________________

 

Acțiune de promovare şi informare

În perioada 12-14 septembrie 2015 au fost inițiate acțiuni de informare și promovare a proiectului Centru Multifuncțional Sofia. Acţiunile au avut drept scop mediatizarea în rândul cadrelor didactice, elevilor și părinților a informațiilor cu privire la condițiile de accesare a serviciilor acordate prin centru multifuncțional, categoriile de beneficiari, serviciile acordate, tipurile de activități propuse a fi desfășurate prin programul centrului.

Cu ocazia acestor acțiuni au fost distribuite prin unitățile de învățământ din municipiu materiale de informare , de promovare și vizibilitate a proiectului, respectiv pliante, broșuri și afișe.

Română