articole publicate

PROIECT CENTRU MULTIFUNCȚIONAL SOFIA

Proiect finanțat prin Mecanismul Financiar al Spațiului Economic European 2009-2014 în cadrul Programului RO10 "Copii și tineri aflați în situații de risc și Inițiative locale și regionale pentru reducerea inegalităților naționale și pentru promovarea incluziunii sociale“ (CORAI).

Valoarea eligibila a proiectului - 1.956.418 RON

Scopul proiectului îl reprezintă întărirea coeziunii economice și sociale la nivelul Municipiului Tulcea.

Română

Proiect Impact

Joi, 11 Mai 2017 au avut loc primele activităţi desfăşurate la Centrul Multifuncţional Sofia, ce fac parte din proiectul clubului Impact al Şcolii Gimnaziale "Ion Luca Caragiale". Voluntarii clubului Impact, împreună cu copiii Centrului Multifuncţional Sofia au desfăşurat activităţi de socializare, de intercunoaştere, activităţi interactive de mişcare, dar şi două ateliere, unul de pictură şi unul de afişe. Lucrările copiilor sunt expuse la sediul Centrului Multifuncţional Sofia şi vă aşteptăm să votaţi cea mai frumoasă lucrare.

Română

Conferinţa de închidere a proiectului

În data de 24 Februarie 2017 a avut loc conferinţa de închidere a proiectului Centru Multifuncţional Sofia, eveniment la care au participat 121 persoane, reprezentanți ai serviciilor publice de asistență socială din municipiu și județ, cadre didactice, reprezentanți ai beneficiarilor, instituțiilor/autorităților publice din municipiu și județ,  ONG-urilor, mass -media.

Română

SCHIMB DE EXPERIENŢĂ între Direcţia de Asistenţă şi Protecţie Socială Tulcea şi Serviciul Public de Asistenţă Socială Baia Mare

În perioada 13-17 februarie 2017 a avut loc schimbul de experienţă între Direcţia de Asistenţă şi Protecţie Socială Tulcea şi Serviciul Public de Asistenţă Socială Baia Mare, care a avut ca scop identificarea şi implimentarea în comunitatea noastră a lecţiilor de bune practici privind combaterea riscului de excluziune socială a copiilor aflaţi în situaţii de dificultate şi  promovarea incluziunii sociale.

Română

Campanie de informare privind îmbunătățirea măsurilor de prevenire a obezității printr-o alimentație sănătoasă

Acţiunea a avut drept scop informarea și conștientizarea de către adolescenți a riscurilor instalării obezității în perioada copilăriei,  în vederea reducerii numărului de copii și tineri cu exces de greutate.

Campania s-a realizat în colaborare cu cadrele medicale școlare, campania continuă și în centru prin intermediul orelor de educație sanitară.

Română

Premierea profesorilor după aprecierea elevilor

Copiii Centrului Multifuncţional Sofia au fost încurajaţi să desemneze cel mai îndrăgit profesor. Respectivul cadru didactic a fost invitat la centru, unde copiii i-au mulţumit pentru tot ceea ce i-a învăţat şi pentru tot ceea ce face pentru ei şi i-au oferit un buchet cu flori.

 

Română

Stimularea implicării beneficiarilor în desfăşurarea activităţilor din cadrul centrului

La Sala Polivalentă Tulcea au fost organizate  cele două competiţii de fotbal şi atletism. La competiţia de fotbal s-a făcut o împărţire pe categorii de vârstă, iar din cele două grupe de băieţi s-au format câte două echipe de fotbal. Băieţii de vârstă mai mare au format două echipe formate din câte cinci jucători, iar cei mai mici au format două echipe formate din câte şase jucători.

Română

Educație ecologică

În cadrul cursului de educație ecologică, pe lângă întâlnirile informaționale pe care le au copiii cu instructorii educaționali, în cadrul cărora aceștia află informații interesante și importante despre ecologie și cele practice de ecologizare a zonelor limitrofe centrului, copiii au fost invitați să redacteze câte un eseu în care propun soluții pentru protejarea mediului înconjurător.

Totodată au fost evaluate și  cunoștințele acestora.

Română

Pagini